מכללת אורט סינגאלובסקי
מכללת אורט סינגאלובסקי
מכללת אורט סינגאלובסקי לטכנולוגיה מתקדמת ומדעים עוסקת בהכשרתם של הנדסאים בתחומים הטכנולוגיים השונים ובהכשרתם של סטודנטים ביחידה ללימודי תעודה. המכללה מובילה באיכותה ובחדשנותה בחינוך לטכנולוגיה מתקדמת ולמדעים. המכללה שוכנת בתל אביב בקמפוס סינגאלובסקי, המשתרע בין דרך משה דיין ובין דרך הטייסים. בשנת 1961 נפתח המסלול הראשון להכשרת הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה ואחריו נפתחו עוד מסלולים בתחומים מקצועיים מגוונים: טכנולוגיה וניהול, עיצוב ואדריכלות ומקצועות פרה-רפואיים.
היסטוריה
כבר מייסודו ברוסיה בשנת 1880 נועד ארגון אורט לתת ליהודים הכשרה מקצועית. הכשרה לעסוק בחקלאות ובמלאכה. היה זה אמצעי לפתרון בעיה מיוחדת של חיי הקהילות היהודיות בתחום המושב אשר ברוסיה הצארית, ובמרכזו הרעיון של חשיבות העבודה לקיומה ולאושרה של האנושות.
אהרון סינגאלובסקי
בשנת 1921 ייסד ד"ר אהרון סינגאלובסקי (1889–1956) עם חבריו מארגון אורט הרוסי את ארגון אורט העולמי ושימש יושב ראש של הארגון. ארגון אורט העולמי שייסדו היה רשת של מוסדות שנועדו להכשיר צעירים ומבוגרים לעבודה במקצועות החדשים באמצעות קורסים.
ראשיתו של אורט ישראל הייתה בשנת 1948 כאשר אהרון סינגאלובסקי הגיע לארץ. הוא נפגש עם חיים וייצמן, עם דוד בן גוריון ועם מנהיגים אחרים של המדינה החדשה והדגיש בפניהם שאורט הוא ארגון לא-פוליטי, ושליחותו העיקרית של הארגון לתרום למבנה הכלכלי והמקצועי של המדינה באמצעות הכשרה מקצועית.
ההתחלה של מכללת אורט סינגאלובסקי
ביפו נשכר בשנת 1948בניין נטוש והוא שימש מקום הכשרה בעיקר לחיילים משוחררים. היו אלה קורסים קצרים שבאו להחזיר למשוחררים הרגלי עבודה, היכרות עם כלי עבודה וטיפול בחומרים שונים. הקורסים היו רבים ומגוונים: מסגרות, נגרות, תפירה, סריגה, רדיו, חשמל, תיקון מכונות כתיבה, ליפוף מנועים.
מאות חיילים משוחררים למדו כאן מקצוע ובמהרה נקלטו במקומות עבודה. משך הלימודים בקורסים היה בין חודשיים לשנתיים. בשנות השישים הקימה רשת אורט בתי ספר להנדסאים שחייבו את הארכת הלימודים בשנתיים נוספות לאחר בחינות הבגרות. צה"ל היה זקוק למתגייסים שעברו הכשרה טכנולוגית ולכן הסכים לדחות את מועד הגיוס של בוגרי בתי הספר של אורט, בדומה להסדר העתודה האקדמית שנעשה עבור סטודנטים באוניברסיטאות.
תחומי לימוד
לימודי הנדסאי
מסלולי ההנדסאי במכללה כוללים את התחומים הבאים:
הנדסאי חשמל
הנדסאי אלקטרוניקה
הנדסאי עיצוב תעשייתי
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
הנדסאי קירור ומיזוג אוויר
הנדסאי תעשייה וניהול
הנדסאי מכונות מכטרוניקה
הנדסאי תקשורת חזותית
הנדסאי תוכנה
הנדסאי מכונות אנרגיה
מכינה מקוצרת ללימודי הנדסאים
הלימודים לתואר הנדסאי אורכים כשנתיים, ומתקיימים במהלך חמישה ימים בשבוע במתכונת יום או ערב, לפי בחירה.
מסלול עתודה טכנולוגית
העתודה הטכנולוגית במחשבים ובתוכנה במכללת אורט סינגאלובסקי מיועדת לבוגרי תיכון, המעוניינים להשתלב בצה"ל בתפקידי תכנות, או בתחום אבטחת מידע ותקשורת נתונים. בתום השירות הצבאי יוכלו להשתלב בעולם הטכנולוגי האזרחי עם היתרון של הניסיון המעשי שרכשו בצה"ל.
לימודי טכנאי
מוצעים מסלולים לתעודת טכנאי, כגון:
חשמלאי מוסמך
חשמלאי ראשי
מעליתן
טכנאי קירור ומיזוג אוויר
ניהול רשתות
פיתוח אפליקציות אנדרואיד
לימודי תעודה נוספים
מוצעים גם מסלולים לתעודת גמר בתחומים:
סייעות לרפואת שיניים
ממונה בטיחות בעבודה
עיצוב פנים
צורפות למתחילים ולמתקדמים
עיצוב תכשיטים ממוחשב
אנימציה
ועוד
לימודי התעודה מקנים רקע תיאורטי וניסיון בעשייה מקצועית. בתום ההכשרה הבוגרים יוצאים לשוק העבודה, כשהם מצוידים בארגז כלים טובים ועדכניים.
תנאי קבלה
לצורך קבלה ללימודי הנדסאים נדרשים תעודת בגרות מלאה, תעודת קדם הנדסאים ועמידה בראיון קבלה אישי. תנאי הקבלה ללימודי התעודה משתנים בהתאם לתחום הלימוד. לעתודה הטכנולוגית רשאים להגיש מועמדות תלמידי כיתה י"ב, בעלי תעודת בגרות מלאה או חלקית ותעודה טכנולוגית.